Isolatieglas laten plaatsen

Bij het plaatsen Isolatieglas, ook wel dubbelglas genoemd, worden er twee glasplaten achter elkaar geplaatst die luchtdicht verbonden zijn met een spouw. Zo ontstaat er een isolerende ruimte tussen de twee glasplaten. Bij het plaatsen van dubbelglas zit er lucht tussen de glasplaten. Bij HR++ is dit anders. Dan zit er een coating op het glas en tussen de glasplaten edelgas. Zoals bekend kan dit veel stookkosten besparen per jaar. Daarnaast is het ten opzichte van enkelglas een betere bescherming voor uw woning.  Glaspunt B.V. helpt u graag in Leiden en omstreken. Onze specialisten voorzien u graag van advies om de beste oplossing voor u te vinden. Wij leveren alle soorten glaswerk. Of het nou gaat om dakkoepels, Velux dakramen of glas in lood. Glaspunt B.V. lost het voor u op.    Neem contact met ons op via 085 - 106 10 94 om een afspraak te maken of vul het contactformulier in om een offerte aan te vragen.

Verschillende soorten isolatieglas

Er verschillende soorten isolatieglas waar u uit kunt kiezen die ook staan beschreven op onze website. Zoals eerder genoemd bestaat dubbelglas (HR+) uit twee glasplaten met lucht ertussen. HR++ daarentegen heeft nog een coating op het glas en zit in de spouw edelgas. Dit zorgt voor een nog betere isolerend effect. HR+++ Bestaat zelfs uit drie glasplaten. Dit zorgt ervoor dat de kostenbesparing nog hoger is, dat de winters aangenamer zijn en de zomers niet te warm in huis. Ook hierbij kunt u contact opnemen met onze glaszetters voor advies.

Driedubbel glas

De naam geeft al aan wat het inhoudt. Het wordt ook wel HR+++ glas genoemd. Door de drie glasplaten is uw woning nog beter geïsoleerd en het gevolgd hiervan is dat u in de toekomst nog minder stookkosten heeft. Daarnaast vergroot het driedubbel glas de stevigheid van uw ramen. Bij het laten plaatsen van driedubbel glas moet wel gedacht worden aan het extra gewicht dat erbij komt. De sponning met hier wel geschikt voor zijn. Dit is vaak wel het geval bij nieuwbouwwoningen maar voor bestaande woningen moet hier goed naar gekeken worden. Voor meer informatie en advies kunt u gerust contact opnemen met onze glasexperts.

Glaslekkage

Ook bij glaslekkage kan Glaspunt B.V. u helpen. Heeft u condens op uw ramen? Dan kan het zo zijn dat er een lek zit bij uw beglazing. Wanneer er aan de binnen- of buitenkant van uw beglazing condens vormt, dan hoeft het niet zo te zijn dat u een glaslekkage heeft. Wanneer er condens zit tussen de twee glasplaten, dan heeft u te maken met een glaslekkage. Als het zich aan de buitenkant vormt, dan betekent dat in vele gevallen dat het goed geïsoleerd is. Bij enkelglas vormt het zich vaak aan de binnenkant en dan is het aan te raden om de ruimte goed te laten ventileren of te laten vervangen door dubbelglas.