Glas vervangen Leiden

Wil je glas laten vervangen? Ben je op zoek naar ander glas voor betere isolatie of is er ergens een ruit gesneuveld? Glaspunt B.V. helpt je snel met glas vervangen in Leiden. Altijd advies op maat en een passende oplossing tegen scherpe tarieven.

En voor onze glasservice betaal je nooit voorrijkosten. Bel 085 - 106 10 94 of vraag vrijblijvend een offerte aan via het contactformulier. Dan vervangen we binnenkort misschien ook jouw glas.

Glas vervangen om glasschade te herstellen in Leiden

Heeft je eigen Christiano Ronaldo per ongeluk het verkeerde doel getroffen of is er rond het huis een ander ongelukje gebeurd? Wij staan snel bij je op de stoep om de glasschade provisorisch en later definitief te herstellen.

Omdat het glas eerst op maat gemaakt moet worden lukt het niet altijd om dezelfde dag nog de nieuwe beglazing te plaatsen. In zo’n situatie plaatsen we eerst een noodvoorziening die we binnen een aantal dagen alsnog vervangen voor een nieuwe ruit. Maar we zorgen er wel altijd voor dat je huis kan worden afgesloten ondanks het kapotte raam. Ook bij glasschade door inbraken.

Betere isolatie door je verouderde glas te vervangen in Leiden

Om de binnentemperatuur in koudere perioden te stabiliseren en tegelijkertijd de energiekosten wat te drukken kun je eens kritisch kijken naar je beglazing. Bij veel huizen vormt de beglazing een aanzienlijk deel van de muuroppervlakte. En toch wordt het vervangen van glas vaak overgeslagen als mensen gaan kijken naar het verduurzamen van hun huis.

De afgelopen tien, vijftien jaar is de kwaliteit van dubbel glas ontzettend verbeterd. De HR (hoogrendement) varianten HR++ of HR+++ laten wel 3 tot 6 keer minder warmte door dan verouderd dubbel glas.

Zie je een beetje op tegen een grote kostenpost en al die werkzaamheden? Maak dan een begin met de ramen van de vertrekken die het vaakst verwarmd worden. Hier haal je uiteindelijk ook het meeste rendement uit.

Glas vervangen in Leiden vanwege lek dubbel glas

Zie je condens, aanslag of andere viezigheid tussen de glasplaten van je dubbele glas? Dat wijst erop dat je glas niet langer luchtdicht is. Lek dubbel glas verliest het grootste gedeelte van zijn isolerende werking. De stilstaande lucht of het gas waarmee de ruimte tussen de glasplaten is gevuld raakt nu vermengd met de vochtige lucht van buiten.

Deze vermenging is desastreus voor de isolatiewaarde en de helderheid van je ramen. Helaas is lek dubbel glas niet te herstellen. Het glas vervangen is de enige oplossing.

Verwar condens tussen de glasplaten nou niet met de condens die je ziet als je ’s ochtends de gordijnen opendoet. De condens die je dan op het raam aantreft is juist een teken dat het raam uitstekend isoleert, en wordt veroorzaakt door de temperatuurverschillen tussen binnen en buiten. Na een poosje zal deze condens vanzelf verdwijnen.

Een ander glastype voor uiteenlopende redenen

Heb je recent een kathedraal bezocht en ben je helemaal betoverd geraakt door het mooie glas-in-lood dat je daar gezien hebt? Hoe leuk zou het zijn om ook thuis op een prominente plek iets met glas-in-lood te doen? Je hoeft natuurlijk helemaal niet te wachten tot het glas beschadigd of verouderd is voor je overgaat tot vervanging. Je kunt ook kiezen voor andere typen glas omdat je dat mooier vindt of omdat het functioneler is.

Kies bijvoorbeeld voor verstevigd veiligheidsglas in de bovenramen van de schuur. Dan komt er nog net zoveel licht binnen maar zijn ze wat beter beschermd tegen voetballende kinderen. Of kies bijvoorbeeld voor matglas of geribbeld glas voor slaapkamer- of badkamer raampjes voor wat meer privacy. De mogelijkheden zijn eindeloos.

Contact met Glaspunt B.V. in Leiden

Heb je glasschade of lek dubbel glas en wil je graag zo snel mogelijk je glas laten vervangen? Bel 085 - 106 10 94 voor glasservice in en om Leiden. En ook als je wilt verduurzamen of graag een andere glassoort zou willen laten plaatsen kun je terecht bij Glaspunt B.V..

Als je voor een grotere klus vooraf graag wat meer informatie wilt kun je het contactformulier gebruiken voor het aanvragen van een vrijblijvende offerte. Dan komen we snel bij je terug met een offerte op maat.