Uiteenlopend assortiment glassoorten

Naar welke glassoort je ook op zoek bent, bij ons kunt je hem vinden. Wij bieden een uiteenlopend assortiment glassoorten. Van dubbel glas en HR++ glas tot veiligheidsglas en zonwerend glas, wij plaatsen, herstellen en vervangen het allemaal.

Wil je meer weten over een bepaalde glassoort? Wij hebben onze meest verkochte glassoorten voor je op een rijtje gezet. Neem contact met ons op via 085 - 106 10 94 om een afspraak te maken of vul het contactformulier in om een offerte aan te vragen.

Onze glassoorten

Isolatieglas

Wat voor glassoort is het?
Isolatieglas, ook wel dubbel glas of thermopane glas genoemd, is een glassoort waarmee je de warmte-isolatie van de woning verbetert. Isolatieglas bestaat uit twee of meerdere glaslagen waar een afgesloten ruimte tussen zit. Deze ruimte wordt ook wel de spouw genoemd en is gevuld met gas of droge lucht. Isolatieglas is verkrijgbaar in verschillende soorten en uitvoeringen. Wij hebben deze voor je op een rijtje gezet:

 • Dubbel glas/HR glas
  In de spouw van deze glassoorten wordt in de meeste gevallen droge lucht gebruikt. Qua uiterlijk zijn ze hetzelfde, maar toch verschillen ze van elkaar. Tussen de glaslagen van HR glas wordt namelijk een coating geplaatst. Deze laag zorgt voor extra isolatie, waardoor er hogere isolatiewaarden behaald kunnen worden.
 • HR+, HR++ en HR+++ glas
  Als je de woning optimaal wilt isoleren kun je het beste kiezen voor deze glassoorten. Ze hebben namelijk een betere coating en er wordt in de spouw geen lucht, maar gas gebruikt als vulling. Daarnaast bestaat HR+++ glas zelfs uit drie glaslagen. Met deze glassoorten heb je binnen de kortste keren je investering terugverdient.
 • Geluidswerend glas
  Als je te maken hebt met geluidsoverlast van bijvoorbeeld een drukke weg die langs je huis loopt is het aan te raden om geluidswerend glas te plaatsen. Dit type isolatieglas zorgt ervoor dat de geluidstrillingen zoveel mogelijk gedempt worden. Wij maken isolatieglas geluidswerend met een speciale folie of vullen de ruimtes tussen het glas op met een speciale glassoort.
 • Zonwerend glas
  Dit type glas is speciaal ontworpen om wel licht, maar niet de warmte van de zon toe te laten in je woning. Voor een woning met veel ramen kan dit een uitkomst zijn, want in de zomermaanden kunnen de temperaturen anders erg hoog oplopen. Dit type glas verschilt van andere soorten thermopane glas. Er zijn namelijk speciale coatings aan het glas toegevoegd die het zonlicht absorberen of weerkaatsen. Je kunt hiermee wel 60% van de warmte filteren in vergelijking met standaard dubbel glas.

Plaatsen en vervangen van isolatieglas
Als je optimaal wilt profiteren van de voordelen van isolatieglas kun je voor de plaatsing het beste een vakman inschakelen. Onze glaszetters zijn op de hoogte van de laatste technieken en zorgen voor een nauwkeurige montage. Maar niet alleen de plaatsing laat je aan ons over. Ook als je het huidige enkele glas wilt laten vervangen door isolatieglas zit je goed bij ons. Binnen de kortste keren kun je besparen op de stookkosten!

 

Veiligheidsglas

Wat voor glassoort is het?
De naam van deze glassoort verklapt het eigenlijk al een beetje. Als je veiligheidsglas laat plaatsen kun je rekenen op meer veiligheid. Wij plaatsen en vervangen onder andere de volgende soorten veiligheidsglas:

 • Gelaagd/ inbraakwerend glas
  Dit is de meest voorkomende soort veiligheidsglas. Deze glassoort wordt gemaakt door 2 of meer glasplaten aan elkaar te smelten met behulp van een sterke folie. Het voordeel van deze glassoort is dat het bij een harde slag nooit in zijn geheel breekt. Er kan wel een ster in het glas ontstaan, maar de glasscherven blijven aan het folie kleven. Deze glassoort wordt ook wel inbraakwerend glas genoemd, omdat het glas erg moeilijk stuk is te krijgen.
 • Gehard glas
  Deze glassoort wordt van één enkele glasplaat gemaakt, maar is vrijwel niet kapot te krijgen. Hoe dit kan? Het glas wordt door extreme verhitting op spanning gebracht. Toch kan het gebeuren dat het glas breekt. Echter gebeurt dat zo veilig mogelijk, want het glas valt uiteen in duizenden stukjes. Gehard glas wordt veel toegepast in openbare ruimtes, met als meest herkenbare voorbeeld een bushokje.
 • Draadglas
  Je hebt het vast wel eens gezien, een ruit met daarin een soort metalen draden. Dat type glas wordt ook wel draadglas genoemd. Dankzij de draden zal het glas niet meteen uiteenvallen als het barst. Het werkt inbraak vertragend en is een stuk veiliger dan gewoon glas.
 • Brandwerend glas
  Dit type glas moet de verspreiding van een brand zoveel mogelijk tegengaan. Als je kiest voor brandwerend glas valt de beglazing minder snel uiteen bij blootstelling aan brand, laat het minder vlammen of rook door en is het bestand tegen snelle temperatuurstijgingen.

Plaatsen en vervangen van veiligheidsglas
Het grote voordeel van veiligheidsglas is dat het overal toepasbaar is. Of je nu steviger glas in een binnendeur wilt laten plaatsen of de kapotte beglazing wilt laten vervangen door inbraakwerend glas, dankzij ons ruime assortiment veiligheidsglas kunnen wij het allemaal voor je plaatsen.

Vrijblijvend advies

Weet je niet welke glassoort het beste bij je wensen aansluit of bij jouw woning past? Of staat de glassoort waar je naar op zoek bent hier niet tussen? Onze specialisten staan voor je klaar met het beste advies. Bij ons bent je altijd verzekerd van het juiste type glas!